niedziela, 16 marca 2014

Pierwszy przepis z bohaterem marca- selerem - selerowe frytki

Pani Mariola- nauczycielka naszego gimnazjum, wysłała nam przepis na selerowe frytki.



1 seler – obrany i pokrojony w słupki

½ łyżeczki suszonej bazylii

½ łyżeczki oregano

½ łyżeczki tymianku

1 łyżeczka soli czosnkowej

2 łyżeczki przyprawy typu Vegeta, kucharek,

1 łyżka oleju

Frytki należy posypać przyprawami, polać olejem. Wymieszać dokładnie (podrzucając produkty w misce). Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 1800 C przez 35 minut.

Potrawę można podawać jako dodatek do mięs, ryb, surówek, keczupu lub jako danie samodzielne.

Super smak! Warto spróbować!

Zachęcamy do spróbowania i wysyłania własnych przepisów. 



2 komentarze: