wtorek, 17 listopada 2015

Piąty przepis - blok czekoladowy

Kolejny przepis przesłała nam Martyna z kl. 1 a, na blok czekoladowy.

Składniki:
 2 margaryny/masło
 2 łyżki kakao
 3/4 szklanki wody
 1/2 kg cukru pudru
 2 cukry waniliowe
 1/2 kg mleka w proszku
 Bakalie(różne ORZECHY, żurawina itd..)
 1/2 kg herbatników

Sposób wykonania :
 Margarynę, kakao, wodę, cukier puder i cukier waniliowy zagotować i pozostawić na wolnym ogniu ok. 10 min.

 Do tej masy wsypać mleko w proszku. Wymieszać.  Dodać pokruszone herbatniki i Bakalie.  Wyłożyć do natłuszczonej formy.  Przykryć i odstawić. Smacznego!     








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz