wtorek, 17 listopada 2015

Czwarty przepis - blok czekoladowy z orzechami

Następny przepis przysłały nam Marta i Julka z kl. 1 a, na pyszny blok czekoladowy z podwórka.

Składniki :

1 kostka masła
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki cukru
4 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
2 paczki herbatników (15 dag)
3 szklanki mleka w proszku
parę garści naszych listopadowych orzechów włoskich
DOBRY HUMOR
CHWILĘ WOLNEGO CZASU

Wykonanie:
Wymieszać składniki, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Podać 3 szkl mleka w proszku, pokruszone herbatniki i nasze pyszne, wyłuskane orzechy. Wymieszać na jednolitą masę, ułożyć do formy. Wstawić do lodówki na ok.2-3h.


ŻYCZYMY SMACZNEGO!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz