piątek, 2 października 2015

Siódmy przepis - Jabłka pieczone z grilla lub piekarnika

Kolejny przepis przysłali nam członkowie koła doskonalącego  wszelakie sprawności praktyczne na  jabłka pieczone z grilla lub piekarnika


(Proporcje na 4 jabłka) Produkty:
• 4 jabłka
• 2 łyżki płatków owsianych
• 2 łyżki rodzynek
• 2 łyżki wiórków kokosowych
• 1 - 2 łyżki miodu
• masło do posmarowanie folii
Do nadziewania jabłek można użyć wszystkie bakalie, owoce kandyzowane, orzechy. Umyte jabłka wydrążyć usuwając całe gniazda nasienne. Otrzymane otwory w jabłkach napełnić mieszanką wszystkich sypkich produktów i przykryć 1/2 łyżeczki miodu. Całość zawinąć w folię aluminiową posmarowaną masłem. Tak przygotowane owoce umieścić w piekarniku (1800 C - 20 minut) lub na średnio rozgrzanym ruszcie grilla (20 min). Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz