piątek, 9 października 2015

Pierwszy przepis - babeczki marchwiowe

Pierwszy przepis przesłała nam Ola z klasy 1 D na babeczki marchwiowe.

Składniki:  
- 3 jajka                                                  
-1 szklanka oleju
-1 i 1/4 szklanki cukru
-2 łyżeczki sody
-1/4 łyżeczki soli
-2 łyżeczki cynamonu                                   
-2 szklanki utartej na tartce
ugotowanej marchwi
- 2 szklanki mąki
-1 mleczna czekolada(pokrojona w kostkę)   -1 szklanka rodzynek.
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki(na końcu
czekolada i rodzynki).Wlać przygotowane ciasto do papierowych foremek do
ok 2/3 wysokości foremki. Piec w temp.190° przez 30 minut. Dla ozdoby
można posypać cukrem pudrem. Smacznego!








1 komentarz: