piątek, 2 października 2015

Piaty przepis - Jabłecznik z kremem

Kolejny przepis przysłała nam Sara na jabłecznik z kremem 


Cisto :
6 jajek,6 łyżek letniej wody, szklanka cukru, szklanka mąki, szczypta soli, szczypta proszku do pieczenia.
Masa :
2kg jabłek, 6 łyżek cukru, 2 galaretki cytrynowe.
Krem:
500ml śmietana 36%, 2-3 łyżek cukru pudru, 6 łyżek żelatyny rozpuszczonej.
Potem:
Masa;  jabłka obieramy i ścieramy na tarce dodajemy cukier i krótko gotujemy. Na koniec dodajemy galaretki.
Krem; żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody +pół zimnej, śmietanę  ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy żelatynę.

Biszkopt + masa jabłkowa +biszkopt + jabłka +masa śmietanowa..




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz