niedziela, 30 października 2016

Trzeci przepis - kotlety z dyni

Kolejny przepis przysłała Kamila z kl.2 c,na kotlety z dyni.

Potrzebne składniki :
1/3 szklanki kaszy jaglanej
200g puree z dyni
oliwa z oliwek
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka curry
1 jajko
sól
pieprz

Przygotowanie :

Dynię pokrój w kawałki, przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, skrop oliwą z oliwek i piecz w 180 stopniach przez około 40 minut. Po tym czasie zblenduj na gładkie puree. Kaszę jaglaną ugotuj do miękkości. Cebulę i czosnek  posiekaj drobno. Wszystkie składniki połącz a następnie formuj kotleciki. Smaż je na rozgrzanej oliwie lub klarowanym maśle.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz