Karol wysłał nam przepis na sałatkę z selera.
SKŁADNIKI:
-500 g selera
-2 łyżki soku z cytryny
-1 łyżka białego octu winnego
-3 łyżki oleju rzepakowego
-sól
-świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
-2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Seler umyć i gotować przez około 45 minut, aż będzie miękki. Jeśli
chcesz go ugotować szybciej - przekrój go na pół - skraca to o połowę
czas gotowania.
2.Przygotować sos mieszając 2 łyżki soku z cytryny z 1 łyżką białego octu winnego, 3 łyżkami oleju, pieprzem i solą
3.Seler ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Wymieszać z sosem i posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz