Składniki:
1 mała pierś drobiowa
· Marchew-1 szt.
· Pietruszka-1 szt.
· Seler mały
· Seler naciowy-1 łodyga
· Papryka czerwona-1 szt.
· Cebula-1szt
· Grzyby Moon-5 szt.
· Pędy bambusa-1/3 słoika
· Sok z cytryny
· Cukier-3 łyżki
· Mąka ziemniaczana- 2 łyżki
· Makaron (spaghetti)-25 dag
· Ulubione przyprawy
· Olej
· biała część kapusty pekińskiej
· bazylia
· koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Przygotowanie:
1) Ugotować makaron według zalecenia na paczce
2) Grzyby Moon moczyć w gotującej się wodzie ok.10 min i pokroić na 0,5 cm paski
3) Na oleju zeszklić cebulę i dodać pokrojoną w małe kawałeczki pierś. Smażyć ok. 3-4 min.
4) Umyć wszystkie warzywa i pokroić . Dodać je na patelnię i wszystko smażyć podlewając gotującą się wodą
5) Po ok. 5 min dodać cukier i sok z cytryny oraz przyprawy (paprykę słodką, chilli, curry, 5 smaków, sól, pieprz) do smaku
6) Do szklanki z wodą (0k.0,5 szkl) dodać mąkę i dobrze wymieszać.
7) Całość zaprawić przygotowanym „sosem” i dodać koncentrat pomidorowy
8) Udekorować świerzymi liśćmi bazylii
9) Na ugotowany makaron wyłożyć resztę
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz