Produkty
warzywne:
-
4 marchewki pokrojone na cząstki,
-
1 pietruszka – pokrojona na czystki,
-
1 mały seler – pokrojony na cząstki,
-
brokuły – pokrojone na różyczki.
Produkty na
ciasto:
-
4 jaja,
-
1 szklanka mąki,
-
0, 5 szklanki mleka,
-
1 łyżka popularnej przyprawy do dań np. Vegety,
-
szczypta pieprzu do smaku.
Sposób
przygotowania:
1.
Warzywa ugotować w wodzie lub na
parze do średniej miękkości –gotować 20 min.
2.
Produkty na ciasto umieści w misce i przy pomocy miksera lub trzepaczki
połączyć w jednolita masę.
3.
Ugotowane warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym masłem
i posypanym tartą bułką.
4.
Całość polać przygotowanym ciastem.
5.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 1800 C przez 30 min.
6.
Podawać na ciepło lub zimno, jak danie samodzielne lub dodatek do mięs
oraz sosów.
Uwaga!
Przed
pieczeniem można do potrawy dodać pieczone lub gotowane mięsa, wędliny, grzyby.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz