Składniki :
ok 0.5 kg kiszonej kapusty
ok 0.5 kg kiszonej kapusty
3 jabłka
1 cebula
2 łyżki oleju
Pieprz
Cukier ok 2 łyżeczki
Natka z pietruszki
2 średnie marchewki
Przygotowanie:
Odciskamy kapustę z nadmiaru soku i kroimy ja w kostkę. Marchew siekamy na grubych oczkach i dodajemy. Jabłka obieramy ze skórki i siekamy na grubych oczkach. Dodajemy. cebulę obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy. Pieprzymy, cukrzymy, dodajemy olej i mieszamy rękoma lekko wciskając kapustę, nie będzie taka sucha. posypujemy natka z pietruszki.
Odciskamy kapustę z nadmiaru soku i kroimy ja w kostkę. Marchew siekamy na grubych oczkach i dodajemy. Jabłka obieramy ze skórki i siekamy na grubych oczkach. Dodajemy. cebulę obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy. Pieprzymy, cukrzymy, dodajemy olej i mieszamy rękoma lekko wciskając kapustę, nie będzie taka sucha. posypujemy natka z pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz