Składniki:
opakowanie makaronu łazanki
500 g kiełbasy
100 g wędzonego boczku
500 g kiszonej kapusty
2 cebule
4 łyżki oliwy
pieprz, sól, ostra papryka, majeranek, liść laurowy, ziele
angielskie
Wykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do
wody 2 łyżki oleju żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić
i przelać zimną wodą.
Kapustę kiszoną obgotować z dodatkiem liścia laurowego i
ziela angielskiego. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody i posiekać.
Boczek pokroić w paseczki, a kiełbasę w półplasterki. Na
patelni rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy, dodać boczek i kiełbasę, smażyć ok.
10 minut i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć kolejne 10 minut. Po tym
czasie dodać kapustę kiszoną i przyprawy, smażyć kolejne 10 minut.
Podsmażoną wędlinę z kapustą przełożyć do garnka, dodać
ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się
połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz