Składniki:
ü 4
szklanki mąki
ü
2 szklanki cukru może być mniej
ü
5 jajek
ü
2/3 szklanki oleju
ü
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ü
1 cukier waniliowy
ü
½ szklanki śmietany
ü jabłka pokrojone w cząstki
Sposób
przygotowania:
1. Jabłka
i gruszki obierz i pokrój w plastry.
2. Następnie jaja w całości ubij z cukrem. Mąkę
przesiej, i dodaj proszek do pieczenia.
Mąkę wsyp do jajek, dodaj olej, śmietanę, i dobrze wymieszaj. Wyłóż
ciasto na blachę oraz dodaj owoce.
3. Ciasto
przełóż do wyłożonej papierem blachy. Wypiekaj przez około 40 min. w
temperaturze około 180 °C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz