Składniki:
Ilość porcji: 4
• 500 g
startej marchwi
• 1 ząbek
wyciśniętego czosnku
• 4 jajka
• 30 g (1/4
szklanki) mąki pszennej
• 25 g (1/4
szklanki) bułki tartej
• 0,5
łyżeczki soli
• 1
szczypta mielonego czarnego pieprzu
• 2 łyżki
oleju roślinnego
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.
› Gotowanie: 10min. ›
Gotowe w: 25min.
1. Do
średniej miski włożyć startą marchewkę, czosnek, jajka, mąkę, bułkę tartą, sól
i pieprz, dobrze wymieszać.
2. Rozgrzać
olej na patelni na średnim ogniu. Z masy marchewkowej uformować placki i smażyć
po obu stronach, aż będą złocisto-brązowe.
http://wkrainiesmaku.pl/19179/dzien-polskiej-zywnosci-i-akcja-na-durszlak-pl-2/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz