Pierwszy przepis przysłała nam Wiktoria S. Polecamy !
Jabłka z
ryżowym farszem
Składniki:
- 4 winne
jabłka
- pół
cytryny
- 3/4
szklanki ugotowanego na sypko ryżu
- po 2
łyżki rodzynek, kandyzowanego ananasa i papai
- cynamon
- łyżka
miodu
- 2
łyżeczki masła
Sposób przygotowania
- Jabłka dokładnie umyj, wytrzyj.
- Z
każdego jabłka
odkrój czapeczkę.
- Wydrąż miąższ, pozostawiając ściankę
o grubości ok. 1 cm.
- Wnętrze skrop sokiem z
cytryny.
- Ryż wymieszaj z opłukanymi rodzynkami,
ananasem i papają.
- Dopraw cynamonem i miodem.
- Jabłka napełnij przygotowanym farszem.
- Na wierzchu
każdego połóż kawałek masła.
- Piecz ok. 30 min w 170°C.
- Podawaj
np. polane śmietanką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz