Składniki:
Ø 4
szklanki mąki
Ø
2 szklanki cukru może być mniej
Ø
5 jajek
Ø
2/3 szklanki oleju
Ø
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ø
1 cukier waniliowy
Ø
½ szklanki śmietany
Ø jabłka pokrojone w cząstki
Sposób
przygotowania:
1. Jabłka
i gruszki obierz i pokrój w plastry.
2. Następnie jaja w całości ubij z cukrem. Mąkę
przesiej, i dodaj proszek do pieczenia.
Mąkę
wsyp do jajek, dodaj olej, śmietanę, i dobrze
wymieszaj. Wyłóż ciasto na blachę oraz dodaj owoce.
3. Ciasto przełóż
do wyłożonej papierem blachy. Wypiekaj przez około 40 min. w temperaturze około
180 °C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz