poniedziałek, 5 maja 2014

Trzeci przepis z kalafiorem i brokułem - sos brokułowy

Marta z klasy III c wysłała nam przepis na sos brokułowy, którego autorką jest siostra Marty.

Składniki:
1 brokuł świeży lub 50 dkg mrożonego
2-3 ząbki czosnku
Serek topiony 100g
1 łyżka masła
2- 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
Sól, pieprz
Makaron penne (rurki) lub spaghetti


Sposób przygotowania:
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Drobno posiekany czosnek podsmażyć chwilę na patelni na maśle, dodać serek topiony i rozpuścić go na wolnym ogniu. Następnie dodać ugotowany brokuł, śmietanę, sól i pieprz do smaku . Mieszać do połączenia się składników. Podawać z ugotowanym makaronem.
                                                                                                                         



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz