niedziela, 25 maja 2014

DRUGI PRZEPIS Z KAPUSTĄ - sałatka gyros

Marta G. z klasy III c wysłała nam przepis na sałatkę z gyrosa.

SAŁATKA GYROS

Składniki:
kapusta biała lub pekińska (średniej wielkości)
70 dkg piersi z kurczaka
3/4 słoika ogórków konserwowych
kukurydza
2 cebule
keczup
majonez
przyprawa do Gyrosa

Sposób przygotowania:
Posiekać kapustę, posypać Vegetą i zdusić. Pokroić filet z piersi kurczaka i posypać przyprawą do Gyrosa i odstawić na 2 godz. Dusić na oleju do odparowania wody, a następnie ostudzić. W szerokim naczynia nakładać warstwami: na spód kurczak, a następnie cebula, majonez i keczup (kupkami), ogórki konserwowe, kukurydza, majonez i keczup oraz na sam wierzch - kapusta.

                                                                                                                                       


1 komentarz: