SAŁATKA GYROS
Składniki:
kapusta biała lub pekińska (średniej wielkości)
70 dkg piersi z kurczaka
3/4 słoika ogórków konserwowych
kukurydza
2 cebule
keczup
majonez
przyprawa do Gyrosa
Sposób przygotowania:
Posiekać kapustę, posypać Vegetą i zdusić. Pokroić filet z piersi kurczaka i posypać przyprawą do Gyrosa i odstawić na 2 godz. Dusić na oleju do odparowania wody, a następnie ostudzić. W szerokim naczynia nakładać warstwami: na spód kurczak, a następnie cebula, majonez i keczup (kupkami), ogórki konserwowe, kukurydza, majonez i keczup oraz na sam wierzch - kapusta.
Składniki:
kapusta biała lub pekińska (średniej wielkości)
70 dkg piersi z kurczaka
3/4 słoika ogórków konserwowych
kukurydza
2 cebule
keczup
majonez
przyprawa do Gyrosa
Sposób przygotowania:
Posiekać kapustę, posypać Vegetą i zdusić. Pokroić filet z piersi kurczaka i posypać przyprawą do Gyrosa i odstawić na 2 godz. Dusić na oleju do odparowania wody, a następnie ostudzić. W szerokim naczynia nakładać warstwami: na spód kurczak, a następnie cebula, majonez i keczup (kupkami), ogórki konserwowe, kukurydza, majonez i keczup oraz na sam wierzch - kapusta.
samo zdrowie na talerzu, świetny przepis!
OdpowiedzUsuń