Spód:
180 dg masła,
360 mąki,
2 żółtka,
5-7 łyżeczek cukru,
szczypta soli,
3 łyżki zimnej wody
360 mąki,
2 żółtka,
5-7 łyżeczek cukru,
szczypta soli,
3 łyżki zimnej wody
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto, wylepić formę na tartę, nakłuć widelcem, schłodzić pół godziny w lodówce. Piec ok. 20 minut w temp. 180°C.
Zagnieść ciasto, wylepić formę na tartę, nakłuć widelcem, schłodzić pół godziny w lodówce. Piec ok. 20 minut w temp. 180°C.
Masa: 2 mascarpone, serek wanilinowy, cukier wanilinowy, 3
łyżki kakao i cukier zwykły- 5-7 łyżeczek. Całość zmiksować.
Na wierzchu ułożyć ziarnka z owocu granatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz