Potrzebne składniki:
Jajka (6 sztuk)
Szczypiorek (1
pęczek)
Ser żółty (25 dag)
Szynka (25 dag)
Kukurydza (1
puszka)
Rzodkiewki (2
pęczki)
Majonez (6 łyżek)
Sól (1 szczypta)
Pieprz (1
szczypta)
Sposób przygotowania:
Jajka na twardo.
Po ostudzeniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do szklanego
naczynia bądź układać warstwowo w obręczach. Posypać solą i pieprzem do smaku.
Drugą warstwą jest równomiernie rozprowadzany majonez. Trzecia warstwa to
drobno posiekany szczypiorek. Kolejna warstwa to kukurydza, a na to pokrojona w
kostkę szynka. Ponownie dajemy cienką warstwę majonezu. Przedostatnim
składnikiem jest starty żółty ser, a na samą górę dajemy startą na małych
oczkach rzodkiewkę. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz